Марешки: Новата ни кауза е въвеждането на безплатни лекарства за пенсионери и ученици

Марешки: Новата ни кауза е въвеждането на безплатни лекарства за пенсионери и ученици
A A+ A++ A

"Знаете, че новата ни кауза е въвеждането на безплатни лекарства за пенсионери над 65-годишна възраст и ученици до 4 клас. За учениците от четвърти до осми клас - с 50% по-евтини лекарства." Това написа лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки на страницата си във Фейсбук.

Той е на мнение, че тази мярка даже е закъсняла, но все някога трябва да се направи. Марешки обоснова своето намерение да бъдат попитани гражданите и сподели, че над 160 000 души до момента са се подписали "ЗА" и подкрепят ВОЛЯ в тази инициатива.

"Във Великобритания и Германия лекарствата за деца до 18 години са безплатни. Освободени от плащане са и възрастните хора на възраст над 60 години. Във Франция не се заплащат лекарствата за деца под 1 година и за възрастни над 60 години. В САЩ президентът Тръмп наскоро започна да прокарва политика за намаляване на цените на лекарствата.", сподели още лидерът на ВОЛЯ. 

"Това е правилната съвременна политика. Така отговарям на тези, които се съмняват, че било нещо предизборно. Не! Това трябва да се направи веднага. Не знам защо досега нито една партия не е повдигнала този въпрос! Ето такава е ролята на ВОЛЯ - да сочи на останалите кои са важните за хората политики, защото всички май са се вторачили само в партийните си проблеми!
Ако живеете в чужбина, напишете как е при вас!", завърши Веселин Марешки.

#Марешки #воля #лекарства #лекарства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »