Цветан Цветанов: "Републиканци за България" се цели в над 450 000 гласа! Борисов превърна ГЕРБ в заложник

Цветан Цветанов: "Републиканци за България" се цели в над 450 000 гласа! Борисов превърна ГЕРБ в заложник
A A+ A++ A

Няма никакво съмнение, че партия „Републиканци за България” ще бъде представена в парламента, въпросът е колко ще бъде групата, с която ще представляваме нашите избиратели. Това заяви пред БНТ лидерът на Републиканци за България Цветан Цветанов.

Стремим се към резултат над 450 000 гласа. По-важното е, че нивото на хората, които влизат, дават по-добрата професионална възможност да даваме експертни решения на политическите въпроси. Виждаме грешки в „Турски поток” и АЕЦ ”Белене”. Страната ни вече е в международна изолация. Майк Помпео направи няколко обиколки в Югоизточна Европа, а той не посети страната ни, това е очевидно, подчерта Цветанов. Според Цветанов, никой не може да каже защо над 10 г. не можем да изградим интерконекторната връзка Гърция-България, както и Бургаския регион. Ние няма да можем да си изплатим кредитите, взети от „Булгартрансгаз”. Къде има отклонение на този газопровод, който минава като т. нар. Балкански поток, има ли отклонение за Видинска област, попита Цветанов. Ако не се подготвим за дългосрочна стратегия по Зелената сделка, България ще бъде много засегната, добави Цветанов.

Това, което се направи през дните на протестите Борисов и кръгът около него, е, че много умело успяха да разделят протеста и българското общество на две – едни, които подкрепят протеста и други, които не го подкрепят. Зарядът на хората, които протестираха в самото начало са хора, които ще бъдат активни гласоподаватели. Ако имаме висока избирателна активност, всичко, което говорихме за опорочаване на изборния процес, може да бъде неутрализирано, коментира Цветанов.

За излизането му от ГЕРБ, Цветанов каза, че това не е предателство. Аз съм решил да изляза и да вървя по моя път с евроатлантици, които искат да вървят по пътя на развитието на страната. Цветанов подчерта и че е успял да изгради диалог между ГЕРБ и всички други останали парламентарни групи.

Борисов направи партията заложник на неговото оцеляване. ГЕРБ затова ще понесат голям негатив, добави още Цветанов.

За предстоящите избори Цветанов каза, че няма да има политическа формация, която в тази конфронтация и загуба на електорална подкрепа да получи 1 млн. гласа. Всички партии ще получат някъде около 500 000 гласа, поне водещите и ще има едно многообразие в следващия парламент, въпросът е дали всеки ще може да загърби егото си. Републиканци за България ще участваме самостоятелно. Ние ще получим доста над 4 % и ще имаме достатъчно, за да бъдем незаобиколим фактор и ще бъдем гарант за евроатлантическата ориентация. Ние ще имаме за първи път национална партия, в която ще има помаци, турци, арменци, евреи, всички етноси. Това е партия, която го залага и имаме такива хора в изпълнителния съвет, подчерта Цветанов.

Той добави, че стратегическото партньорство с Европа и САЩ са основополагащи теми.

Попитан за отношението му към президента Радев, Цветанов каза, че Републиканци за България застават зад президентската институция, а не зад Румен Радев. „Обществото желае да има възможност за промяна на сегашната ситуация. Основното ни различие с Радев беше само за самолети. Остротата е била до такава степен, че да може с политически механизми чрез парламента да се създаде анкетна комисия, която да даде възможност да има повече конкурентоспособност. Създадохме възможност да има диалог между всички и така се стигна парламентът да гласува за F-16, разясни още Цветанов.

#Цветан Цветанов #ГЕРБ #Републиканци за България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »