Цвети Пиронкова допусна обрат срещу чехкиня и е аут от Ролан Гарос

Цвети Пиронкова допусна обрат срещу чехкиня и е аут от Ролан Гарос
A A+ A++ A

Нашата Цветана Пиронкова приключи участието си на Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос“. В среща от третия кръг, българката отстъпи с 1:2 сета пред чехкинята Барбора Крейчикова, в отчелните части 7:5, 4:6, 3:6. Началото на двубоя се забави с повече от два часа, като самата среща се проведе при изключително тежки условия за игра – ниска температура на въздуха и влажен корт, в резултат на дъждовния ден в Париж.

Първи своя удар в откриващия сет нанесе Крейчикова, която успя да пробие в петия гейм и поведе в резултата. Секунди по-късно авансът на чехкинята беше заличен, след като Пиронкова направи светкавичен ри-брейк, пласирайки отличен минаващ удар от форхенд при точката за пробив.

Впоследствие двете продължиха да взимат подаванията си, за да дойде драмата в последните два гейма от сета. При 5:5, Пиронкова изоставаше с 15:40, като пред Крейчикова се откри отличен шанс да пробие и да сервира за сета. Българката обаче показа невероятна игра и взе следващите 4 разигравания, с което съхрани подаването си. Сервирайки за тайбрек, Крейчикова допусна да бъде пробита и първата част отиде на сметката на Цвети след точно един час игра.

В началото на втората част отново Крейчикова първа проби, като този път успя да затвърди и поведе с 3:1 гейма. В деветия гейм и сервис на Цвети, Крейчикова стигна до сетбол, но с отлични комбинации българката успя да вземе подаването си да намали за 4:5. Сервирайки за сета чехкинята не трепна и вкара мача в решителен трети сет.

Историята се повтори и отново Крейчикова първа проби, този път още на старта на сета. За съжаление, до края на срещата Цвети не успя да върне пробива, а след втори инкасиран такъв загуби мача.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »