Съдът в Сърбия позволи Цветан Василев да бъде екстрадиран в България

Съдът в Сърбия позволи Цветан Василев да бъде екстрадиран в България
A A+ A++ A

Висшият съд в Белград одобри искането за екстрадиция на Цветан Василев, съобщава сръбският "Инсайдер". Според сръбските магистрати са изпълнени законовите предпоставки за екстрадицията на бизнесмена в България, обвинен в причиняване на фалит на четвъртата по големина банка в страната.

Това е само една от стъпките в тромавата процедура, защото решението може да бъде обжалвано в Апелативния съд, а последната дума е на сръбското Министерство на правосъдието. Това предвижда член 31 на Закона за международната правна помощ по наказателни дела. "Не коментираме каквито и да е случаи, които са обект на съдебно преследване", е коментирал пред изданието Сергей Андреев от посолството на България в Сърбия.

Адвокатът на Цветан Василев Константин Симеонов коментира, че решението е на първа инстанция и може да бъде обжалвано.

Припомняме, че бившият банкер и екс собственик на Ботев Пловдив Цветан Василев избяга в Сърбия, за да е далеч от ударите на родното правосъдие, което според него е корумпирано и цели да го изкара единствен виновник за фалита на КТБ. Откакто е в Белград Василев не спира да разкрива подмолните практики на политиците у нас като основните му мишени са премиерът Бойко Борисов, депутата-олигарх от ДПС Делян Пеевски и почетният-председател на ДПС Ахмед Доган.

#Цветан Василев #Белград #екстрадиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »