Тръмп се срещал с хора, въпреки че знаел, че е заразен с К-19

Тръмп се срещал с хора, въпреки че знаел, че е заразен с К-19
A A+ A++ A

Американският президент Доналд Тръмп е пътувал и се е срещал с хора, въпреки че от Белия дом са знаели, че той е заразен с COVID-19. Както съобщихме,  Тръмп разкри, че е с положителен тест. Той най-вероятно се е заразил от старши съветника си Хоуп Хикс, след като стана ясно в четвъртък, че е с коронавирус.

Вестник "Ню Йорк таймс" пише, че съветници на Тръмп са знаели, че най-вероятно Хикс се е заразила с коронавирус в сряда, когато започнала да проявява симптоми по време на президентска предизборна обиколка до Дълют, Минесота. След митинга Хикс била поставена под карантина на полета на Air Force One обратно до Вашингтон и в четвъртък официално бе потвърдено, че е с коронавирус, което старши съветници в Белия дом подозирали по-рано.

Съветници на американския лидер казали пред вестника, че Белият дом се е надявал обществото да не узнае за диагнозата на Хикс. Вместо да наложат предпазни мерки администрацията на Тръмп не направила нищо. Още повече американският лидер не се изолирал и се срещал с хора на предизборни събития.

След като представители на Белия дом разбрали, че Хикс проявява симптоми, Тръмп и екипът му посетили Ню Джърси в четвъртък, където участва на събитие за събиране на средства в голф клуба си в Бедминстър. Тръмп е бил в близък контакт с десетки хора на кръгла маса. Американският лидер не е носил маска в четвъртък, включително и на събитията и на самолета. Той е тестван след завръщането си в Белия дом.

Екипът на американския лидер има вероятност също да се е заразил. Прессекретарят на Белия дом, който също е бил на самолета до Минесота с Хикс, даде брифинг пред репортери без маска.

 

 
 

#коронавирус #Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"