Странни политически обещания преди изборите в Холандия

Странни политически обещания преди изборите в Холандия
Странни са обещанията, които политическите партии в Холадия се надреварват да дават в навечерието на парламентарните избори в страната. Снимка: Интернет
A A+ A++ A

В навечерието на парламентарните избори в Холандия партиите се надпреварват със странни обещания, отбелязва агенция „Франс прес”.

Движението „Независими и суверенни пионери на Холандия” обещава, че ще премахне понятието „поземлена собственост”, защото цялата територия на Холандия е единствено собственост на „майката-природа".

Движението иска и на всеки гражданин да се отпуска заплата за това, че живее, а нуждата от упражняване на някакъв труд да отпадне.

Движението е създадено през 2003 г. и досега не е успявало да влезе в парламента, но сега твърди, че може да спечели до 76 места в 150-местния парламент, допълва Дарик.

Партията за защита на животните, която има две места в досегашния парламент, пледира за забраната на спортния риболов и на състезанията с гълъби, които умирали от умора по време на тези надпревари.

Партията на свободата на крайнодесния Герт Вилдерс е голям противник на отпускането на помощи на африканските страни, но иска да отпусне средства в подкрепа на езика африкаанс, произхождащ от холандския, говорен през 17 век от колонизаторите на земите на днешна Южна Африка и Намибия.

Ултраконсервативната партия Християнски съюз, която имаше досега двама депутати в парламента, иска да се забрани работата в неделя, в това число и футболните мачове, за да може всички да ходят на църква.

За изборите не можа да се класира, заради невалидни листи, Партията на човеците и на другите обитатели на Земята, която е за използването на наркотици, но в умерени количества.

#Холандия #избори #Партията на свободата #Герт Вилдерс #Южна Африка #Намибия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници