Опасно време утре

Опасно време утре
A A+ A++ A

През следващото денонощие ще бъде ветровито и сравнително хладно. През нощта валежите над западните и централните райони ще спрат и облачността ще намалее до предимно ясно. Значителна ще се задържи над източните райони и на отделни места там все още ще има превалявания от дъжд. Утре ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността.

На места в северозападните райони ще има превалявания от дъжд. Ще духа умерен, главно в Дунавската равнина и Горнотракийската низина, и силен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са от 9° до 14°, на отделни места по високите полета на Западна България и по-ниски. Максималните температури ще са между 18° и 23°. 

Над планините облачността ще е променлива. По-значителна ще е над западната част на Стара планина и на места там ще превали дъжд, над 1900 метра – слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен, по северното крайбрежие до силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха между 20° и 23°. Температурата на морската вода е около 24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Предупреждение от първа степен - код жълто за опасно силни пориви със скорост до около 90 км/ч - ще бъде в сила в 14 области от Западна и Централна България

#вятър #вятър дъжд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »