Independent посочи България за Дисниленд на корупцията

Independent посочи България за Дисниленд на корупцията
A A+ A++ A

Поредна остра статия за случващото се у нас се появи в международното медийно пространство. В нея се коментират продължаващите вече над 80 дни и нощи демонстрации срещу управляващите и главния прокурор Иван Гешев, който се възприема като едно от лицата, помагащи на мрежата от корумпиран елит да продължи да работи и да източва публични средства.

Британското издание разговаря с Христо Иванов - бившият правосъден министър и съпредседател на "Демократична България”, който се опита да акостира на българския бряг край парк "Росенец”, близо до лятната резиденция на Ахмед Доган, но бе изблъскан от охраната на Сокола, която се състоеше от служители на НСО.

Иванов определя България като "Дисниленд” на корупцията.

.

"Има цяла каста от хора, които не спазват законите и правят така, че законите да работят в тяхна полза. Това е, което вбесява хората", обяснява още Иванов и допълни, че протестиращите у нас възприемат цялата политическа класа у нас като клика, която трябва да бъде изхвърлена от управлението.

В публикацията се засягат и темите за купуването на гласове както и схващането, че у нас се разполага неправилно с публични средства, а държавните договори се сключват с приближени.

"Събитията засягат тема, по-широка от проблемите на България, включително възходът на десния популизъм и манипулирането на демократичния процес с лицемерни трикове. "Борисов - нахален популист с репутация на женкар без задръжки - е бивш телохранител и пожарникар, който се наслаждава на имиджа си на мъжкар. Поддръжниците му включват футболни хулигани, провокиращи протестиращите по улиците, а негови заместници очернят протестиращите с определения като "лузъри", "маймуни" и "дегенерати", пише още "Independent".

В статията се говори и за снимките с парите, златото и пистолета, докато Борисов спи, за които се предполагало, че са направени от "някоя елитна проститутка".

#корупция #Иван Гешев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »