Обрат: Няма да има машини за продажба на лекарства

Обрат: Няма да има машини за продажба на лекарства
Pixabay
A A+ A++ A

Фирмата, предложила да изпълни проекта за продажба на лекарства от машини, е оттеглила инвестиционното си намерение за 20 милиона лева. Това съобщиха за БНР от Министерството на икономиката. В петък е последвало и ново правителствено решение, с което се отменя предходното от сряда да се подготви и подпише меморандум за подкрепа на инвестицията.

Фирмата е обявила, че оттегля проекта, за да го съгласува със съсловните организации. От ведомството са категорични, че към момента няма одобрена подобна инвестиция.

Пред бТВ здравният министър проф. Костадин Ангелов обяви, че становището на ведомството му за вендинг машините за продажба на лекарства е било отчетено от правителството.

„Министерски съвет отмени този проект, за да не остава в обществото усещане за някаква непрозрачност. Напротив, целият процес е прозрачен, съгласувателната процедура е прозрачна. Тя минава през всички институции, гледа се от експертите на министерството на здравеопазването детайлно. Единствената възможност, която ние даваме в нашето становище, е те да продават медикаменти, които се отпускат без рецепта. Такава практика в света съществува“, коментира здравният министър.

#вендинг машини #лекарства #продажба #отказ #оттегляне

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"