“Отровното трио“ с писмо до всеки един евродепутат за корупцията у нас

“Отровното трио“ с писмо до всеки един евродепутат за корупцията у нас
Facebook/Отровното трио
A A+ A++ A

На 5-ти октомври Европарламентът в Брюксел ще заседава, за да дебатира върховенството на закона в България. В тази връзка изпратихме имейл до всеки един от общо 705 евродепутати. В него се съдържат публични изявления на действащия министър на икономиката Лъчезар Борисов и министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева. Това съобщиха чрез профила си във Facebook организаторите на антиправителствените протести проф. Велислав Минеков, Арман Бабикян и адв. Николай Хаджигенов, известни още като „Отровното трио“.

Според съобщението им в първото (изпратено изявление – бел. ред.) ясно се констатират корупционни практики в размер между 40 и 60% от цената на проектите, финансирани с европейски средства за справяне с кризата заради COVID-19, а във второто се дават ясни инструкции как да се прикриват злоупотребите с такива, за да бъде продължено финансирането за България.

“Сметнахме за почтено да дадем възможност на депутатите в Европейския парламент да се запознаят с корупционните практики в правителството на Борисов достатъчно време преди дебата, без да смятаме посочените примери за изчерпателни в мафиотизираната действителност на страната”, казват от „Отровното трио“.

 

#Отровното трио #писма #евродепутати #корупция #евросредства #коронакриза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай