Променлива облачност, на много места ще има дъжд

Променлива облачност, на много места ще има дъжд
Pixabay
A A+ A++ A

Днес облачността ще е променлива и на места ще има превалявания от дъжд. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и временно силен запад-северозападен вятър, с който ще нахлува хладен въздух. Максималните температури ще са между 19 и 24 градуса, малко, по-високи в югоизточните райони и Черноморието, за София около 19, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане през деня ще се задържи почти без промяна - малко по-ниско от средното за месеца.

Над планините облачността ще е значителна и на много места ще превалява дъжд. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще има и слаб снеговалеж. Ще духа умерен до силен западен вятър. Дневните температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 14 градуса, на 2000 метра – около 7.

Над Черноморието облачността ще е променлива и на места ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха между 23 и 26 градуса. Температурата на морската вода е 23-24. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.



#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници