Статистиката е безпощадна: Топим се с по 60 000 души на година!

Статистиката е безпощадна: Топим се с по 60 000 души на година!
A A+ A++ A

Топим се с 60 000 на година. Тревожната новина съобщи Диана Янчева, зам.-председател на Националния статистически институт. Според нея на предстоящото национално преброяване ще стане ясно, че населението е намаляло драстично в сравнение с последното изследване преди 10 години.

"Очакваме, че сме намалели. Това, което показват числата от текущата демографска статистика, е, че с около 50-60 000 на година се стопяваме. Било поради миграция или смърт, имаме такива тенденции и те са устойчиви", допълни Янчева.

Новото преброяване на населението ще започне на 22 януари в 00:00 ч. в така наречения критичен момент, т. е. всички събития, които ще бъдат регистрирани, са към този момент. Сега текат подготвителните етапи. Преброителите ще работят от 1 до 15 февруари, когато ще се обхождат домовете.

От 22 януари до 1 февруари ще има електронно преброяване. Дублиране няма да има, ако хората са се преброили електронно, преброителите ще минат само да съберат уникалните кодове и да преброят евентуално тези, които не са се преброили електронно.

#преброяване #население #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"