10 бона глоба за шмекеруване с чадър и шезлонг в Черноморец

10 бона глоба за шмекеруване с чадър и шезлонг в Черноморец
A A+ A++ A

Между 5 и 10 хиляди лева са глобите, които Комисията за защита на потребителите е наложила на нарушители през това лято. Това се опити за хитруване – шмекерлъци. Целта бе заблуда на потребителите, каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия председателят на комисията Димитър Маргаритов.

„Имаше много изгодна почивка на море. Прекрасно е, но ти искат по 40 лева на ден за Интернет. Подобна бе и ситуацията с паркоместата. Това бяха драстични случаи“, припомни водещият Виктор Николаев. 

„Имаше случаи, при които се твърдеше в офертата, че паркирането пред хотела ще е безплатно, но пристига едно паяче с по-здрави момчета и за да не ви вдигнат колата, трябва да отидете на платения паркинг, където се плаща по 10 лева на ден“, добави Маргаритов.

„В този случай може да изследваме само коректността на офертата, която хотелиерът е предоставил. Ако той е заблудил потребителя, че паркирането е безплатно, си носи отговорността“, обясни той. 

Средната стойност на една наша глоба е между 5 и 10 хиляди лева, уточни шефът на Комисията за защита на потребителя. 

„Имаше старание на хотелиерите и ресторантьорите по морето да привличат клиенти с коректно отношение и със сравнително ниски цени. Процентът на нарушенията е по-малък от миналите години. Около 150 са жалбите по Черноморието за сезона“, добави той.

„10 000 лева е глобата за случая в Черноморец, при който бяха накарали потребителите да заплатят комплект чадър и шезлонг, защото били на първа линия. Това бе опит да бъде заблуден потребителя, че няма право на избор. Потребителите бяха задължени да си вземат два шезлонга и чадър“, каза още Маргаритов. 

#туризъм #Черноморец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »