Каталунската полиция продължава да разследва дали премиерът Бойко Борисов е свързан с международна схема за пране на пари

Каталунската полиция продължава да разследва дали премиерът Бойко Борисов е свързан с международна схема за пране на пари
A A+ A++ A

Каталунската полиция продължава да разследва дали премиерът Бойко Борисов е свързан с международна схема за пране на пари.


Това потвърди за "Дневник" пресслужбата на "Мосос д'Ескуадра" - както се наричат каталунските полицейски сили. С аргумент за "поверителност" обаче "Мосос" отказаха коментар по другите въпрос на "Дневник" - на какъв етап е разследването, в какъв срок трябва да приключи или дари е разпитван или предстои да бъде разпитван Борисов.


В предишния отговор на "Мосос" - от 9 юни 2020 г. - се казваше: "има много данни, които продължаваме да разследваме", но без да се уточнява какви са те.


Темата остава актуална, след като евродепутати от групата за върховенството на закона към Комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) изпратиха списък с въпроси до главния прокурор Иван Гешев. Евродепутатите очакват отговор дали българската прокуратура работи по случая, като се има предвид, че е получила сигнал за него още през 2019 г., и ако да, на какъв етап е разследването.


Един от замесените в случая - бизнесменът Йордан Христов - заяви преди дни, че разследването е приключило. През февруари, малко преди публикацията на каталунския в. "Ел периодико", насочил вниманието на испанските медии към темата, Христов е сключил брак с манекенката Борислава Йовчева, споменавана в скандала с къщата в Барселона, според публикация на Бюрото за разследващи репортажи и данни. Христов твърди и че не е разследван от властите в Испания.

#Каталуния #Борисов #пране на пари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »