Антиправителствените протести 74-и ден: Блокираха столичния бул. "Черни връх"

Антиправителствените протести 74-и ден: Блокираха столичния бул. "Черни връх"
A A+ A++ A

Антиправителствените протести продължават 74-и ден. Тази вечер протестиращите отново ще се съберат след 19:00 часа на площад "Независимост".

Те продължават да отстояват исканията си - оставка на правителството начело с премиера Бойко Борисов, предсрочни избори и оттегляне от поста на главния прокурор Иван Гешев.

Днес участници в националната конференция на движение "Заедно" с лидер Александър Томов, блокираха движението по булевард "Черни връх" в столицата в близост до хотел "Маринела". Исканията им за оставка на премиера и на главния прокурор.

Преди това конференцията на движение "Заедно за промяна" прие решение да работи за формиране на широка програмна коалиция, която да поеме управлението на България и призив всички политически организации, подкрепящи протестите да се обединят в името на политическа промяна, съобщава БНР.


Вчера вечерта за пореден път неформалните организатори от “Отровното трио“ и протестиращите попитаха защо ръководителят на държавното обвинение живее в Дом номер 5 на държавната резиденция в "Бояна".

"Джовани Фалконе живееше в казарма и бореше мафията, Гешев какво бори?", попита от трибуната адвокат Николай Хаджигенов. Според юристът резиденцията на главния прокурор е обзаведена с билярдна маса, десетки телевизори и дори пиано.

Проф. Велислав Минеков пък изброи европейските медии, в които е имало публикации за случващото се у нас. Повод за това бяха думите на депутата от ГЕРБ Тома Биков, според когото публикациите в европейската преса са платени. "Тяхната духовност се свежда само дотам - до парите", смята скулпторът, който припомни, че днес опровержение на думите на Биков дойде и от Фондация "Конрад Аденауер".

#бул. "Черни връх" #отровно трио

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »