4 класа от столично училище под карантина

4 класа от столично училище под карантина
Pixabay
A A+ A++ A

Четири паралелки в столичното 107-о основно училище „Хан Крум“ ще бъдат под карантина в следващите 14 дни, поради контакт на учениците със заразен учител с Covid-19, съобщи БНР. Общо трима души от педагогическия персонал на учебното заведение са с положителни резултати.

Двама от заразените учители са били в болничен от 14-и септември и не са имали контакт с учениците. Третият заразен учител е бил на работа през изминалите дни, обясни за БНР директорът на 107 ОУ Данко Калъпиш:

"Днес получих информация от колега с положителен тест. Имам още двама колеги, които са с положителни резултати, които от 14 са в болнични. Колега почувствал симптоми, самофинансирал се и си направил тест. И от днес са под карантина 4 класа в прогимназиален етап - 7а кл, 6б, 6г и 5в клас".

Двама от заразените учители са без симптоми.

"Една от колежките, която не е била в контакт с деца, с температура, колежката, която е била в контакт с деца с много леко неразположение".

Целият персонал на учебното заведение ще бъде тестван в понеделник, каза още Калъпиш:

 

"Все още обмислям дали да не обявя един ден за неучебен, за да може да са по-спокойни деца и родители. Ще съгласувам решението си с началника на регионално управление".

 

Учениците от четирите паралелки, които са под карантина, минават на дистанционно обучение.

 

#училище #София #паралелки #карантина #коронавирус #учител

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"