НА ЖИВО Култовият №69 на протестите тече: Фенери полетяха в небето, пуснаха кавър на "Батальона се строява"

НА ЖИВО Култовият №69 на протестите тече: Фенери полетяха в небето, пуснаха кавър на "Батальона се строява"
A A+ A++ A

В 69-я ден на гражданско недоволство към властта, протестиращите в София пуснаха протестен кавър „Батальона се строява”, популярен от близкото попфолк минало, с който се поздравяваха в казармата.

Текат изказвания от трибуната на редица оратори - кои известни личности, кои - не толкова, но всички артикулират ясно желанието си не за рестарт на системата, а за тоталната й промяна.

Минути след 20 часа хартиени фенера полетяха над Министерски съвет. Фасадата на бившия партиен дом, подслонил депутатите от 44-ото Народно събрание, отново е ползван, за да се прожектиран срамни издънки на премиера Бойко Борисов, за които думите са излишни.

На площада хората са категорични, че няма да се откажат докато не постигнат своите цели. Те слушат записи от изказвания на Бойко Борисов, припомнят се думите му, че президентът Радев го снима с дрон и други негови коментари.

Протестиращите скандират оглушително „оставка”, „мафия”, „мутри вън” под прозорците на властта.

Недоволните, предимно млади хора, остават непреклонни в исканията си – оставка на правителството, оставка на главния прокурор Иван Гешев и провеждане на честни избори.

#протести #протестиращи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай