Стотици хиляди ученици започват една особена учебна година

Стотици хиляди ученици започват една особена учебна година
iNews
A A+ A++ A

Днешният 15-ти септември несъмнено е различен, но със сигурност няма да е по-малко вълнуващ за първолаците. Тази година за първи път прага на класната стая ще прекрачат близо 59 000 ученици.Общият брой на учащите между I и XII клас пък е над 717 хил.

Заради епидемичната ситуация новата учебна година идва със своите особености и на фона на протести, които искат задължителното носене на маски извън класната стая да стане препоръчително, както и деца със симптоми да не се отделят в изолатори, предаде БГНЕС.

Между 200 и 300 родители пък няма да пуснат децата си на училище заради здравословни проблеми или заради контактът им с близки, попадащи в рискова група.

Новият ред и ситуация изискват нови похвати, но е важно присъствената форма, която е и най-ползотворна за учениците, да се запази колкото се може по-дълго време.

За родителите също е вълнение да видят класната стая, в която детето им ще влезе в новия етап от живота си, а именно годините, през които ще научи повече за света и ще разшири кръгозора, уменията и знанията си. Някои родители обаче ще гледат чиновете през прозорците, както вече стана по време на родителските срещи преди старта на учебната година, които се провеждаха в дворовете на училищата.

Учителите се надяват хубавото време да се задържи по-дълго, за да могат да извеждат малките ученици, тъй като дори обедът им, в някои от училищата, ще бъде в класната стая, с цел да се избягва смесването им с ученици от други класове.

Въпреки новия ред, децата очакват с нетърпение да изживеят магията от това да влязат в първи клас.



#първи учебен ден #училища #ученици #мерки #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"