59 хил. ще чуят утре първия училищен звънец

59 хил. ще чуят утре първия училищен звънец
iNews
A A+ A++ A

Близо 59 хиляди са първокласниците в България, които утре ще прекрачат за първи път училищния праг. Тази учебна година ще протече в условията на непредвидимост заради ситуацията с коронавируса, но основната цел е обучението да бъде присъствено. Това заяви в Стара Загора министърът на образованието Красимир Вълчев, който присъства на откриването на академичната година в Тракийския университет, предаде БГНЕС.

В момента, за голяма част от учениците учебната година стартира присъствено. Има много малки изключения на деца, които поради здравословни причини или притеснения на родителите, ще се обучават от вкъщи.

„Очакваме за 200-300 деца по първоначалната информация родителите им да изберат да останат вкъщи с цел предпазливост. В момента се подават заявленията. Това не значи, че те няма да учат. На тях ще бъдат възлагани задачи. Ще бъде контролирано изпълнението на тези задачи и тези училища, които не предлагат обучение в електронна среда ще могат за децата избрали тази форма да се включат в училищни центрове за дистанционно обучение като компенсаторна мярка, добави министърът. 

#15 септември #първокласници #дистанционно обучение #Красимир Вълчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »