Берое е фаворит на букмейкърите в дербито със Славия

Берое е фаворит на букмейкърите в дербито със Славия
beroe.bg
A A+ A++ A

Изненадата от изминалия сезон Славия ще посрещне един от най-прогресиращите отбори в родния шампионат – Берое в закриващ мач от 5-тия кръг на българската efbet Лига. На този етап, най-стария столичен отбор тотално разочарова, като в първите четири мача записа едва една спечелена точка. Тя дойде още в първия кръг, когато момчетата на , в последствие уволнения, Златомир Загорчич завършиха на равно срещу Черно море. Последваха обаче три загубени мача срещу силните отбори на Локомотив (Пловдив), Лудогорец и ЦСКА, като между тях Славия отпадна и от квалификациите на Лига Европа, при това срещу скромния албански Кукеси.

Берое е на точно обратната вълна. Старозагорци са най-резултатния отбор в първенството. „Зелените“ са реализирали цели 11 пъти, като 6 попадения дойдоха в миналия кръг, когато Ботев (Враца) бе брутално разгромен. Момчетата на Димитър Димитров са солидни и в отбрана, като записаха три сухи мрежи – срещу Левски, ЦСКА 1948 и Ботев (Враца). Три гола обаче им отбеляза Ботев (Пловдив) в зрелищното 3:3.

През изминалия сезон Берое спечели първото си домакинство срещу този съперник с 2:0, а само месец по-късно, успя да вземе и мача в София със впечатляващото 4:2. Столичани пък взеха с 2:1 мача от плейофната фаза на първенството, като това се превърна в първа победа на Славия над Берое в последните 8 мача и единствен в последните им 11 срещи от efbet Лига.

През лятото Славия се раздели с няколко основни футболисти и спад в играта им е съвсем резонен и очакван. От „Овча купел“ си тръгна Филип Кръстев, който бе продаден в Белгия, но ще довърши календарната година в редиците на Славия), Георги Йомов (подсили един от основните конкуренти - ЦСКА). Очаква се изходящ трансфер и на капитанът Янис Карабельов. Силен интерес има и към младия вратар на белите Стергиакис.

Берое влиза като тотален фаворит според букмейкърите. Palms Bet предлага коефициент от 1.85 за победа на „зелените“. Със сигурност има резон да бъде потърсен подобрен залог. Берое са в отлична форма, но пък ефекта от новия треньор на Славия може да доведе до изненада. Все някога „белите“ трябва да заиграят страхотния си футбол, с който спечелиха евроквота през изминалия сезон. Берое е един от тимовете, който залага на атакуваща философия, което би оставило достатъчно празни пространства за бързите атакуващи играчи на Славия. Нашият съвет е да не залагате на твърд знак, а да потърсите нещо по-логично.

Но какво да е то? Нашето предложение е залога и двата отбора да отбележат гол. От Winbet предлагат коефициент от 1.87 това да се случи. Съвсем логично би било да потърсите и залог за над 2,5 гола в мача. Той се предлага на 1.94. Вече говорихме за отличната атака на Берое. Трябва да споменем, че и по време на паузата за национални отбори, заралии нанизаха 6 попадения в контрола срещу Черноморец (Бургас). Това означава, че в последни 3 мача, момчетата на Димитър Димитров са вкарали цели 15 гола. Славия има само един гол за новия сезон, но пък футболистите на „белите“ ще бъдат пределно мотивирани да се докажат пред новия треньор, а и имат да се реваншират пред своите верни привърженици.

 

 

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »