Епичен обрат! Доминик Тийм стори невъзможното и сложи кралската корона на US Open

Епичен обрат! Доминик Тийм стори невъзможното и сложи кралската корона на US Open
A A+ A++ A

Доминик Тийм завоюва по невъобразим начин първата си титла от турнири от Големия шлем. На финала на US Open, австриецът се наложи с 3:2 сета след епичен обрат над Александър Зверев, в отделните части 2:6, 4:6, 6:4, 6:3, 7:6 (6) след 4 часа игра. Във финалния пети сет Зверев сервира за успеха при 5:3, но допусна спад. Във финалния тайбрек Тийм пропиля два мачбола, след което се наложи.

За австриеца това беше 4-то участие на финал в Големия шлем и първа титла. Той става първият от Стан Вавринка (2016), различен от Джокович, Надал и Федерер, който печели титла от Шлема.

Очаквано или не, Зверев започна по-силно срещата и в първите два сета буквално помете Тийм на корта. Нещо повече, в третия сет германецът също първи проби и поведе с 2:1 гейма, като в този момент крайният успех изглеждаше неизбежен за него. Да, ама не. Тийм върна брейка за 2:2, а с късет такъв в десетия гейм отмъкна и сета – 6:4.

Четвъртата част беше решена от един пробив, дело на Тийм за 5:3, след което с гейм на 0 изравни резултата – 2:2 сета. Така срещата влезе във финален пети сет. В него още в първия гейм Тийм проби, възползвайки се от форхенд в аут на Зверев. Саша обаче не се предаде и веднага направи рибрейк, изравнявайки резултата.

В осмия гейм Зверев атакува яростно и проби за преднина 5:3, след което сервирайки за мача допусна връщане на пробива 5:4. Малко по-късно ролите се размениха и при 6:5 Тийм сервира за мача. Изненадващо или не, точно в този момент Тийм поиска физиотерапевт на корта за проблеми с бедрото на десния крак. Последва нов брейк, в който финалът влезе в тайбрек. В него Зверев поведе с мини-пробив, но после се случи невероятния обрат. Тийм пропусна два мачбола, но успя да се наложи с 8:6 точки, след което рухна разрушен от умора на земята.

#Доминик Тийм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »