Трето Велико народно въстание в Деня на независимостта

Трето Велико народно въстание в Деня на независимостта
Facebook/Отровното трио
A A+ A++ A

Велико народно въстание ще има на 22 септември от 17:00 часа площад “Независимост” в столицата. Това обяви “Отровното трио”, предаде репортер на БГНЕС.

„Независимостта, свободата трябва да бъдат извоювани, не могат да дойдат като подарък. Това е причината, поради която ние събираме гражданите на площад „Независимост” именно тук не да празнуваме както се прави обикновено, ние призоваваме гражданите да дойдат на площад „Независимост”, за да заявят ясно и високо, че ние отново искаме своята независимост, този път от мафията, от корупцията и от подземния свят, които са в ръцете на Борисов”, каза адвокат Николай Хаджигенов.
Той заяви, че на 22 септември ще чуем 5-те приоритета, които според тях са необходими за изход на България „от тази помийна яма, в която ни завлече управлението на Борисов”. „Защото ние смятаме, че българите вече са свободни граждани не само да изразят позицията си и възмущението си, а утре ще бъдат свободни да направят държавата си по-добра, по-свободна и демократична”, казаХаджигенов.
Арман Бабикян посочи, че вчера с изненада открили, че Бойко Борисов е решил, че може да води разговори или преговори с „Отровното трио“. „Длъжни сме да дадем точен и ясен отговор. Преговори с Бойко Борисов няма да има. От него се иска да подаде оставка и след това да се насрочат парламентарни избори. Това смятаме, че е легитимният начин за развръзка на кризата в България. Тогава ще има не преговори, а разговори и то с българския народ, защото той е суверенът и той преценява, чия експертиза е достойна, на кого има доверие и съответно кого е решил да изпрати в българското народно събрание”, посочи той.

На 22 септември България отбелязва Деня на независимостта си, която е обявена на тази дата през 1908 г. от цар Фердинанд I.
Това ще бъде третото поред Велико народно въстание. Първото и второто се състояха на 2 и 10 септември. На 2 септември събитието съвпадна с откриването на новата есенна сесия на Народното събрание, което заседава за пръв път в новата си сграда – бившия Партиен дом. Тогава се стигна до сблъсъци между полицията и протестиращите в късните часове на деня. Имаше много задържани, а също така пострадали журналисти, чуждестранен дипломат и обикновени граждани, които нямаха нищо общо с протеста. Второто велико народно въстание премина мирно, без насилие.



#протести #Велико народно въстание #Отровното трио #Ден на независимостта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"