Биков: Кабинетът ще изкара мандата си, ако не се съберат необходимите гласове за ВНС

Биков: Кабинетът ще изкара мандата си, ако не се съберат необходимите гласове за ВНС
ГЕРБ
A A+ A++ A

"Една оставка крие рискове за икономическата ситуация в страната, която ще се усложни, при положение, че няма да бъдат приети актуализация на настоящия бюджет, нов бюджет за следващата година. Никакви гаранции няма, че след избори ще има бързо съставяне на правителство или изобщо съставяне на правителство". Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Той отново потвърди виждането на управляващите, че изборите трябва да са редовни, а не предсрочни:

"Нормалната ситуация е едно правителство да завърши мандата си, след което да отиде на избори. В настоящия случай става дума дали изборите да са декември, или да бъдат март месец".  

По думите му позицията на ГЕРБ се формира от желанието в следващите месеци, до Коледа, да бъде подготвена следващата финансово-икономическа година за всички граждани:

"Хора останаха без работа още това лято, всички те трябва да могат да разчитат на държавата и през следващата година, независимо кой ще бъде на власт".

Тома Биков обясни в предаването "Неделя 150", че ако има гласуване за свикване на Велико народно събрание, правителството ще подаде оставка и ще се отиде на избори, които може би ще се изтеглят с 1-2 месеца назад. Ако не се съберат 160 гласа, правителството ще доизкара мандата си".

Във връзка с огласените социологически проучвания, представящи отлив от подкрепа за ГЕРБ, Биков коментира, че ситуацията е много динамична и съвсем не е сигурно, че и на изборите картината ще е такава.

"ГЕРБ е партията на бъдещите кметове, а на Цветан Цветанов оставяме бившите", коментира депутатът появилите се спекулации за интерес от бивши кметове от управляващата партия към формиращата се нова политическа формация на бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

#Тома Биков #ГЕРБ #правителство #оставка #ВНС #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »