България готова да приеме 20 деца, без родителите, от пламналия бежански лагер в Гърция

България готова да приеме 20 деца, без родителите, от пламналия бежански лагер в Гърция
A A+ A++ A

България предложи на Гърция да приеме 20 деца от изгорелия мигрантски лагер “Мория” на остров Лесбос, които се намират там без родителите си. Общо 400 непридружени деца са сред близо 13-те хиляди мигранти, които останаха без подслон, след като пожар изпепели приемателния център, съобщиха от правителствената пресслужба.

Редица държави вече предложиха да приемат мигранти от лагера “Мория”. Премиерът Бойко Борисов разпореди на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски да предприемат необходимите постъпки пред гръцката страна. МВнР вече уведоми с нота за намерението си и посолството на Република Гърция в София.

Днес в посолството на Република България в Атина бе получено и писмо от алтернативния министър по миграцията и убежището Йоргос Кумуцакос с молба за подпомагане на гръцката страна с предмети от първа необходимост с оглед задоволяване нуждите на останалите без подслон обитатели на лагера “Мория”. Писмото е изпратено и до останалите посолства на страни от ЕС. България ще се включи заедно с останалите държави-членки в осигуряването на тези материали.

#бежанци #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »