Франция свива разходите си с 10 млрд. евро през 2013 г.

Франция свива разходите си с 10 млрд. евро през 2013 г.
Избран през май след обещанието си да съживи икономиката и да спре повишаващата се безработица, Франсоа Оланд се бори, за да постигне дефицитните параметри. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Франция ще намали държавните си разходи с 10 млрд. евро през 2013 г., обяви президентът Франсоа Оланд.

Икономиите, които не включват изплащането на лихви по облигации и пенсии, се предприемат на фона на усилията на Франция да постигне целеви бюджетен дефицит от 3% от брутния вътрешен продукт, предадоха „Ройтерс" и „Дневник".

„Разходите, с изключение на обслужването на дълга и пенсиите, ще бъдат стабилизирани в номинално изражение, което ще ни позволи да спестим над 10 млрд. евро," посочи Франсоа Оланд в реч пред френската сметна палата.

Франция запазва целта си да намали бюджетния дефицит до 3% от БВП през 2013 г., въпреки големите трудности, предизвикани от забавянето на икономиката, каза още френският лидер.

Това усилие, което ще бъде поискано от французите, ще бъде най-голямото от 30 години, а и слабият икономически растеж затруднява още повече понижаването на дефицита, заяви още Франсоа Оланд, но отказва всеобщо и недиференцирано увеличение на данъците.

Избран през май след обещанието си да съживи икономиката и да спре повишаващата се безработица, Франсоа Оланд се бори, за да постигне дефицитните параметри сред поредица от съкращения на работни места.

Всички сигнали обаче сочат, че френската икономика ще изпадне в рецесия през третата четвърт на годината.

#Франция #Франсоа Оланд #Бюджетен дефицит #БВП #безработица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници