Стрелба по конвой на ЕС в Косово

Стрелба по конвой на ЕС в Косово
Конвой на Европейския съюз в община Зубин поток в Северно Косово беше обстрелван с автоматично оръжие. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Конвой на Европейския съюз в община Зубин поток в Северно Косово беше обстрелван с автоматично оръжие.

Член на косовската полицейска служба бе леко ранен, след като при стрелбата бяха улучени две коли от конвоя, съобщи електронното издание на вестник „Блиц", цитирано от БТА.

Инцидентът станал в 9:30 часа местно време в петък. След инцидента директорът на сръбската правителствена Канцелария за Косово и Метохия Александър Вулин прекрати посещението си в Южно Косово и насрочи разговор с представители на сърбите в Северно Косово.

Александър Вулин поиска от международната общност „най-спешно да направи всичко за откриване на извършителите" и предложи от името на сръбската държава всякаква помощ за това.

„Смятаме, че това е провокация, че не е станало случайно в деня, в който си отива досегашният командващ силите на НАТО KFOR в Косово, както и че това не може да мине безнаказано," каза Вулин.

Генерал Фолкер Халбауер от Германия встъпва в длъжност като командващ мироопазващите сили на НАТО в Косово, поемайки поста от своя сънародник ген. Ерхард Древс, който командва силите на НАТО в Косово от 9 септември 2011 г.

Александър Вулин подчерта, че Сърбия очаква от международната общност да увеличи присъствието си в Косово, а не да го намалява.

#Косово #конвой #ЕС #стрелба #Александър Вулин #Сърбия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници