Евронюз с репортаж за протестите и срещу Борисов

Евронюз с репортаж за протестите и срещу Борисов
Facebook/Отровното трио
A A+ A++ A

„България протестира, премиерът Борисов „налива масло в огъня“ с планове за промяна на Конституцията“. Под такова заглавие е репортажът на Евронюз за последните събития у нас, предаде БГНЕС.

Българският премиер Бойко Борисов “само налива масло в огъня” с плановете си да прокара спорни нови конституционни реформи, цитира Евронюз лидер на опозицията.

Христо Иванов, лидерът на „Да, България!“, каза пред медията, че плановете на премиера за изменение на Конституцията вече са “стигнали до задънена улица”, заявявайки, че е малко вероятно да осигури 160-те гласа, необходими му в парламента, за да прокара окончателните промени.

Публикацията информира за насилието по улиците на София на една от най-големите демонстрации от близо 60 дни антиправителствени протести.

Съобщавайки за изявлението от страна на ГЕРБ, че няма да подадат оставка, Евронюз коментира: „Вместо това Борисов извършва реконструкция на дясноцентристкото си правителство и предлага да промени политическата система на страната чрез конституционни промени в опит да облекчи обществените вълнения“.

“Има много гняв”, цитира думите на Христо Иванов Евронюз по повод сблъсъците на протестите снощи. “Мисля, че ако не нещо друго, то събитията от днес и вчера само наливат масло в огъня. Мисля, че Борисов по никакъв начин не може да потуши протестите.”

За десетки ранени журналисти съобщава текстът, между които журналистът на свободна практика Димитър Керанов.

аСъюзът на българските журналисти публикува изявление, осъждащо „насилието над журналисти“ по време на полицейския отговор, завършва Евронюз.

#Евронюз #протести #Бойко Борисов #конституционни промени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »