Въпреки снощната блокада, всички кръстовища в София са отворени

Въпреки снощната блокада, всички кръстовища в София са отворени
iNews
A A+ A++ A

След като снощи протестиращите разположиха отново палатки за няколко часа на Орлов мост, кръстовището тази сутрин е свободно, съобщава БНР. И трите възлови кръстовища, блокирани в продължение на седмици, са отворени за движение.

На Орлов мост пейките, контейнерите за смет и кашпите са отстранени от уличното платно и са поставени на тротоара. Постаментите, на които стоят орлите, са закичени с българския флаг. Кошчетата за боклук са препълнени и около тях се търкалят кенове от бира.

На кръстовището при Софийския университет табелите, с които се отбиваше движението в предишните дни, са на тротоара.

В т.н. Триъгълник на властта все още се издига палатковият лагер на майките от „Системата ни убива“, но той се намира на тротоара пред бившия Партиен дом. В момента има две палатки, две шатри и плътна редица инвалидни колички отпред.

„Нощта премина спокойно. Заедно с жандармерията, която беше наистина кооперативна и любезна. Имаше няколко коли, които бибиткаха и търсеха някакъв по-остър контакт, но не се подаваме на подобни провокации. Това бяха указанията на полицията - палатките да бъдат на тротоара, съответно да няма и допълнителни палатки. Ние нямаме желание да препречваме двама- трима човека движението на цяла София. Ние сме хора, разбираме неудобството, което причинихме през целият месец август, Орлов мост изпълни своята цел, Орлов мост и Орлов град вече са символ на София. Нека запазим доброто лице на Орловия град“, каза за БНР един от протестиращите в палатковия лагер на майките

След края на вчерашното шествие до Орлов мост е взето решение за вдигане на палатковите лагери, за да не се пречи завърналите се от отпуск в София.

Движението е спокойно.

Без инциденти и без сблъсъци с полицията протече 57-ият ден на протеста в София с искане за оставка на правителството и главния прокурор. Малко след 22 часа демонстрантите разположиха за няколко часа две палатки на Орлов мост, които после премахнаха с пояснението, че тази акция е символична. "В петък вдигаме барикадите наново", обяви на площад "Независимост" адв. Николай Хаджигенов от т.нар. Отровно трио.



#протести #кръстовища #София #палатки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »