COVID-19 в Индия: 3,625 милиона заразени, 1,77% смъртност

COVID-19 в Индия: 3,625 милиона заразени, 1,77% смъртност
A A+ A++ A

1. Броят на положителните случаи в Индия продължава да се увеличава и в момента възлиза на 3,625 милиона, от които 785 хиляди са активни. Ефективната реакция доведе до значителни подобрения в степента на възстановяване, която се увеличи до около 77%. Настоящият процент на смъртност в Индия възлиза на 1,77%, което е много под средната стойност за света от 3,60%.

2. Нарастващият брой случаи може да се дължи и на засилено тестване, извършвано от здравните власти в цялата страна; над 1 милион теста се провеждат всеки ден. В допълнение, чрез методите за тестване на Sero Survey хиляди хора се тестват на определени места в страната, за да сe проучи естеството на епидемиологичното разпространение.

3 Само осем региона допринасят за над 75% от случаите, а седем региона- за общите смъртни случаи. Като част от цялостния план за наблюдение, правителството е въвело интегрирана структура на командване, която се простира до областното ниво за наблюдение и лечение на случаи. Стратегията за ограничаване се стреми да ограничи разпространението на вируса в селските райони. Правителството значително подобри националния капацитет за борба с COVID-19, като редовно добавя нови болници, легла и лаборатории. В момента има около 69 265 болници с 19 299 292 легла, 96 485 интензивни отделения и 48 242 обдишващи апарата.

4. Местните компании за производство на медицинско оборудване също са увеличили производството на ЛПС, тестващи комплекти, обдишващи апарати, маски, включително N-95. Тъй като ограниченията за износ бяха премахнати с помощта на Дирекцията за Външна търговия, тези артикули в момента се изнасят в чужбина. Може да се каже, че тъй като Индия е „аптеката на света“, тя е и надежден център за медицинско оборудване, откъдето тези артикули могат да бъдат доставени на конкурентни цени и качество.

5. Вниманието сега е насочено към разработването на ваксини в страната, което се наблюдава от Националната експертна група по ваксини (NEGVAC). Понастоящем три големи индийски производствени компании участват в опити за създаване на ваксина: (i) Bharat Biotech във фаза I и II с капацитет да произвежда 50 милиона дози на месец; (ii) Zydus-Cadila във фаза I и II с капацитет да произвежда 20 милиона дози; и (iii) Институт за серум в сътрудничество с Astrazeneca с капацитет да произвежда 75 милиона дози на месец. Колективно тези три компании вероятно ще увеличат производствения си капацитет до 300 милиона дози на месец.

#Индия #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »