Партийният дом вече е готов да приема пленарните заседания на депутатите

Партийният дом вече е готов да приема пленарните заседания на депутатите
iNews
A A+ A++ A

Новата пленарна зала в бившия Партиен дом е готова да посрещне депутатите в първия им работен ден от новия политически сезон, съобщава БГНЕС.

Ремонтът на залата е струвал на данъкоплатеца 18 млн. лева, но в тази цена са включени само строително-монтажните работи. В нея не са включени допълнителното оборудване, озвучаване, осветление, видеонаблюдението и новата система за гласуване.

„Това е само цената на чистото строителство“, уточни Николай Бациев от Дирекция „Управление на собствеността“.

За стъкления покрив пък са отделени почти 1 млн. лева. „Бяха направени допълнителни подобрения и промени по време на строителството, за да се ограничи пряката слънчева светлина. Направиха се допълнителни затъмнения – фолио, което се вгради между стъклопакетите. То пречи на аномалиите, които се причиняват от рязкото изгряване на слънцето, облаци и засенчване“, обясни той.

Новата система за гласуване все още не е доставена, а за да стартира работа законодателният орган, в залата е пренесената системата от старата сграда. „В момента има поръчка, разглежда се от комисия, която е назначена по надлежния ред. В момента, в който имаме избран изпълнител, ще разберете“, уточни Бациев. В нея ще има опция и за изказване от място, но на този етап такива ще се правят само от трибуната. Срокът на доставка е 3 месеца от момента за избиране на изпълнител. Вероятно това ще стане след Нова година.

Ръководството на парламента ще стои в Президиум със седем работни места, а от двете му страни са разположени местата на президента и вицепрезидента, както и на патриарха.

В залата има 270 работни места, разположени на 12 реда. В случай на свикване на Велико Народно събрание обаче столовете могат да се демонтират, а на тяхно място да се поберат нови 400.

В първия работен ден депутатите ги очаква и кетъринг, тъй като ремонтът на новия бюфет все още не е приключил. 

#Партиен дом #Народно събрание #ремонт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »