Жертвите на експлозията в Бейрут минаха 190! 178 училища са в руини ВИДЕО

Жертвите на експлозията в Бейрут минаха 190! 178 училища са в руини ВИДЕО
A A+ A++ A

Броят на загиналите от експлозията в Бейрут е достигнал 190, като над 6500 са ранени и трима души са изчезнали безследно. Това сочи доклад на временното ливанско правителство, огласен днес и цитиран от Ройтерс. Вчера армията съобщи, че изчезналите лица са седем - трима ливанци, трима сирийци и един египтянин. Не е известно дали някой от тях да е бил открит междувременно. Взривът на бейрутското пристанище на 4 август остави 300 000 души без дом и нанесе преки щети за 15 милиарда долара, се посочва в правителствения доклад.

Нанесени са повреди на 50 000 жилищни сгради, девет големи болници и 178 училища. След експлозията правителството подаде оставка. Утре започват консултации между парламентарно представените партии за излъчването на нов премиер. На следващия ден се очаква да пристигне френският президент Еманюел Макрон, който ще прикани ливанските лидери да действат за преодоляването на дълбоката финансова криза в страната, разяждана от корупция и лошо управление, припомня БТА.

Ливанските власти разследват защо съхраняваният небрежно от години взривоопасен материал, който избухна и унищожи голяма част от града. Тази катастрофа засили гнева на населението, което и преди обвиняваше политическата класа за икономическия срив.

#Бейрут

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »