Спад на заразените: Великобритания отмени наложени заради коронавируса ограничения

Спад на заразените: Великобритания отмени наложени заради коронавируса ограничения
A A+ A++ A

Британското правителство обяви, че поради спад на броя на случаите на заразяване, от сряда отменя ограничителни мерки, въведени в няколко района в северната част на Англия, предаде Франс прес.

"Това означава, че от следващата седмица над един милион души ще могат да видят отново близки и приятели, които не са част от тяхното домакинство, като спазват мерките за социална дистанция, за пръв път от обявяването на ограниченията на 30 юли", се посочва в изявление на правителството.

В засегнатите от ограниченията части от района на Манчестър, Западен Йоркшир и Ланкашър ще могат да отворят отново врати и зали за боулинг, казина и закрити детски площадки. В останалата част на Англия тези заведения работят от 15 август.

Ограничения на срещите между лица от различни домакинства все още са в сила в централната част на Манчестър, в Олдъм, Пендъл и Блекбърн, както и в Лестър.

Великобритания е страната с най-голям брой жертви на коронавируса в Европа, с близо 41 500 смъртни случая при 330 000 потвърдени случая на заразяване, отбелязва Франс прес.

#Великобритания #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"