Подозират нов щам на вируса в Китай

Подозират нов щам на вируса в Китай
A A+ A++ A

Девет нови случая на коронавирус са регистрирани в Китай през последните 24 часа, а общо 35 пациенти са били излекувани, съобщи Националната здравна комисия на страната в събота, предаде РИА Новости.

И деветте нови случая са внесени в страната отвън, уточняват от Комисията. Така общият брой на потвърдените случаи в страната е 85 022, като починали са 4634 пациента. Общият брой на излекуваните е 80 126. 2 473 случая на заразата са при хора, влезли в страната, а от тях 2 285 са излекувани. 262-ма пациенти с COVID-19 остават хоспитализирани в Китай, предаде БГНЕС.

От началото на април, обаче, китайските здравни власти започнаха да отчитат асимптоматичните случаи сред общата цифра на заразените. През последните 24 часа в Китай са регистрирани 10 нови безсимптомни случая на коронавирус, всички от които са на пристигащи в страната пътници.

Здравните власти са поставили под карантина повече от 350 души с вируса, които не проявяват никакви симптоми на болестта. Нарастването на броя на безсимптомните заразени поражда притеснения у здравните и научните среди, че е възможно вирусът да мутира в нов вариант, последиците на когото все още не са известни.

#Котонавирус #Китай #щам

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »