Протестите и контрапротестите продължават с пълна пара! Гледайте най-интересното НА ЖИВО

Протестите и контрапротестите продължават с пълна пара! Гледайте най-интересното НА ЖИВО
A A+ A++ A

За 51-ви пореден ден протестите срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев продължават. Хиляди се събраха на жълтите павета, за да поискат рестарт на системата и край на паралелната държава, чиито конци, според хората по площадите, дърпат Ахмед Доган и креатурата му Делян Пеевски.

В същото време тази вечер пак има контрапротест, който се провежда до Румънското посолство. Идват граждани,  които искат да се подпишат в подписките, които организаторите пуснаха преди дни – едната за импийчмънт на президента Румен Радев (защото разделял нацията), а другата срещу блокирането на възлови кръстовища в столицата

Хората на жълтите павета в момента слушат изказвания на редица личности от импровизираната трибуна (вижте актуални видеа долу). Всички те зоват не само за оставки на кабинета и Иван Гешев, но и за последващи разследвания и затвор. 

Остават блокадите на трите възлови кръстовища в центъра – на пл. Независимост, при Софийския университет и Орлов мост.

От днес в столицата действа нова организация на движението на градския транспорт в засегнатите от протеста участъци.

2 септември идва, гответе се, бели дрехи или тениски с надписи „Мутри, вън”. По-важното е всеки да бъде готов, да говори сам със себе си, да си каже: мен не ме е страх. Да говори с хората около себе си и всички заедно да стигнем до извода, че нас не ни е страх, каза от сцената на протеста адв. Николай Хаджигенов.

На 2 септември в 8 ч. сутринта ще обявим, че нас наистина не ни е страх и че е време те да си отиват сега и завинаги, добави още Хаджигенов.

От 30 години съм на площадите и това е наше задължение да бъдем граждани, да показваме нашата позиция. Това заяви от сцената музикантът Петър Писарски от група „Атлас”. Има хора от управляващите, които се правят, че не знаят защо сме тук. Тук сме, защото искаме оставка на правителството, на Гешев, ново служебно правителство, честни избори и нов парламент, който да формира следващо правителство, където няма да има толкова крадци, добави Писарски. Уволнени сте, дами и господа, некадърници, подчерта още Писарски.

Днес в Европейския парламент се проведе закрито заседание на мониторинговата група за върховенството на закона. На заседанието са били отправени сериозни критики към България. От българска страна участваха вицепремиерът по съдебната реформа и външен министър Екатерина Захариева, заместник- главният прокурор Красимира Филипова и заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова.

В заседанието участваха още представители на Венецианската комисия към Съвета на Европа и други европейски институции. Отбелязано е било, че ситуацията с печатните медии се влошава, както и, че те са в ситуация на монопол, тъй като се владеят от един олигарх, както и телевизиите.

Журналистът Димитър Стоянов от "Бивол" също е участвал в заседанието. По-долу сме Ви информирали за мнението му, а именно - че Захариева, Филипова и Ахладова са се държали неадекватно и с аизговорили куп лъжи, за да замажат очите на Европа.

#протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »