Извънредна акция на Пътна полиция започва в 16:00 ч.

Извънредна акция на Пътна полиция започва в 16:00 ч.
МВР
A A+ A++ A

Пътна полиция стартира нова специализирана операция, която ще продължи до 2 септември. Началото ѝ е 16:00 ч. днес, съобщава БГНЕС.

Чавдар Кочев, който е полицейски инспектор в отдел “Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“, каза, че контролът ще бъде разделен на няколко направления.

В единия от етапите Столична дирекция на вътрешните работи, органите във Варна, Бургас, Стара Загора, Сливен, ще съсредоточат усилията към контрол на малките населени места. Особено внимание ще се обърне на водачи, които не спазват предимство на пешеходци на пешеходни пътеки, както и на пешеходци, които пресичат неправилно”, каза той. Чавдар Кочев допълни и ще бъде осъществен контрол над шофьори, които карат след употреба на алкохол, наркотични вещества и неправоспособни водачи.

Второто направление, по което ще работят, е свързано със скоростта. „Времето все още предразполага висок трафик по автомагистрали, по главни пътища, първокласни и второкласни пътища, там ще бъде извършен контрол над скоростните режими. Ще бъдат използвани всичките над 200 технически средства за скорост, с които ще се осъществи контрол”, заяви той. Кочев допълни, че ще бъдат изкарани всички възможни екипи на Пътна полиция, които ще бъдат подпомогнати при необходимост и от служители на Охранителна полиция и Жандармерия.

Третата дейност, която ще бъде осъществена по време на тази операция, ще бъде по повод на двуколесните машини плюс мотористите. „При тях ще се осъществява контрол за управление след употреба на алкохол, наркотични вещества и правоспособност”, каза той и посочи, че тази операция е продължение на тази от миналата седмица, която се проведе до 26-ти.

Необходимо е да се продължи контролът, тъй като движението все още е много усилено и освен всяка друга, тази специализирана операция ще има и дисциплинираща профилактична мярка”, зави той.

Според данните, които изнесе само за няколко дни – от 23-ти до 26-ти август, са проверени над 32 000 шофьори, установени са 18326 нарушения, като от тях 13 629 са санкционирани с електронни фишове и 4 607 са санкционирани с АУАН за установяване на административно нарушение.

„За съжаление и при тази операция имаме установени 116 водачи с алкохол под 1.2 промила и 92 водачи с алкохол над 1.2 на 1000. Установените водачи и санкционирани за управление на МПС след употреба на наркотични вещества са 101”, посочи още Чавдар Кочев. 

#Пътна полиция #акция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »