Меркел въвежда нови мерки срещу коронавируса

Меркел въвежда нови мерки срещу коронавируса
БГНЕС
A A+ A++ A

С оглед на нарастващия брой на заразените трябва да приемем нова стратегия, заяви германският канцлер Ангела Меркел. Тя разговаря с премиерите на 16-те федерални провнции в Германия относно промяна в стратегията за справяне с пандемията, съобщи „Дойче Веле“, предаде БГНЕС.

Новите мерки включват минимална глоба в размер на 50 евро за всеки хванат без маска на места, където използването ѝ е задължително – в магазини и обществения транспорт, договорени от всички провинции, с изключение на Саксония-Анхалт.
Забраната за масови събития ще продължи от края на октомври до 31 декември. Това важи за всяко голямо събитие, при което проследяването на контакти е невъзможно, каза Меркел.
Все пак има искрица надеждата за футболните фенове, след като политиците се съгласиха да направят работна група, която да одобри план, който да разреши на зрителите да присъстват на големи спортни събития.
Германската футболна лига вече разкри подробни планове феновете да се върнат на стадионите безопасно тази есен, включително чрез персонализирани билети.
По-рано министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер предложи да се приеме провеждането на футболни срещи в Бундеслигата само с няколко зрители, като се поддържа значително разстояние между тях.
По същия начин Германия ще наложи карантина на пътници от рискови райони, докато те не представят отрицателен тест, извършен най-рано пет дни след влизането в страната, се договориха канцлерът Ангела Меркел и регионалните лидери.
Меркел каза, че фокусът на разговорите е бил предимно върху това, какво да правят с пътуващите, които се връщат от райони с висок риск и връщат вируса със себе си. „Решихме днес – и това е ново, да помолим хората да избягват пътувания до рискови райони, когато е възможно“, каза Меркел.
Тези, които все пак решат да пътуват по несъществени поводи, няма да имат право на обезщетение за загубени заплати поради карантинните изисквания, предупреди тя.

#Германия #мерки #затягане #коронавирус #Ангела Меркел #глоби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »