Протести и пред Белия дом, искат оставката на Тръмп

Протести и пред Белия дом, искат оставката на Тръмп
БГНЕС
A A+ A++ A

Стотици протестиращи срещу расизма се събраха пред Белия дом и гневно настояваха за оставката на американския президент Доналд Тръмп, който официално прие номинацията на Републиканската партия да се кандидатира за втори мандат.

За по-късно днес американската столица се подготвя за масов протест срещу расизма. Това става дни след като полицай стреля срещу афроамериканеца Джейкъб Блейк, който може да остане инвалид за цял живот. Собственици на магазини трескаво покриват витрините със шперплат в центъра на Вашингтон, където полицейско присъствие е засилено, съобщава АФП, предаде БНР.

Очаква се десетки хиляди демонстранти да излязат по улиците на Вашингтон за участие в поход за отбелязване на датата на историческата реч на лидера за граждански права Мартин Лутър Кинг. 

"Имам една мечта, някой ден тази нация да се вдигне и да живее според истинското значение на своето кредо: „Приемаме тази истина за даденост: че всички хора са равни.”

Своята знаменита 17-минутна реч на Мартин Лутър Кинг произнаса на днешната дата през далечната 1963 г. на Линкълн Мемориал  пред 200 хиляди души. Именно тази реч става символ на борбата за граждански  права в САЩ.





#Белият дом #протести #расизъм #Доналд Тръмп #оставка #шествие #Вашингтон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »