Шофьорът, удрял с джипа си друга кола в София, вече е в ареста и с обвинение

Шофьорът, удрял с джипа си друга кола в София, вече е в ареста и с обвинение
ПРБ
A A+ A++ A

На 26.08.2020 г. Софийска районна прокуратура (СРП) привлече към наказателна отговорност Н. Р., на 39 години, за престъпление по чл. 325, ал. 3, вр. ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Н. Р. е обвинен в това, че на 19.08.2020 г., около 15:30 часа, в гр. София, на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и ул. „Георги С. Раковски“, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е извършено при управление на моторно превозно средство и се отличава с изключителна дързост.

Обвиняемият шофирал джип "Мерцедес" G 63, когато без каквато и да е причина, ударил последователно два пъти спрял в дясно на пътя лек автомобил "Ситроен"  С1, докато в него се е намирала Е. Т. и малолетното ѝ дете - на 10 месеца. Деянието е извършено на централно столично кръстовище.

В хода на разследването са установени и разпитани свидетели – очевидци. Иззети са записи от охранителни камери в района на местопроизшествието, приобщен е и запис, излъчен в ефира на национална телевизия. Направени са разпознавания.

Автомобилът, с който е извършено деянието, е регистриран като собственост на фирма „С.Р.“ ООД, като към момента е обявен за общодържавно издирване.

За извършеното от обвиняемия Н. Р. престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода до пет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя на 26.08.2020 г. прокурор при СРП е постановил задържане на Н. Р. за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

 

#арест #шофьор #хулиганство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »