Протести ден 49: "Една малка оставка за нас, един голям скок в развитието на Барни Ръбъл"

Протести ден 49: "Една малка оставка за нас, един голям скок в развитието на Барни Ръбъл"
A A+ A++ A

И през 49-ия ден на антиправителствените протести остават блокадите на ключови пътни артерии в София. Блокирани продължават да бъдат кръстовищата при пл. „Орлов мост“, при ректората на СУ и при пл. „Независимост“.

Исканията остават същите - оставка на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Протестиращите са категорични че оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов няма да промени нищо. „Той е една незаменима фигура. Искрено се надявам да не му подпишат оставката, защото ние така или иначе тук вече 49 дена искаме оставката на цялото правителство, дори на главния прокурор“, заяви един от протестиращите, съобщи БНР.

„Една малка оставка за нас, един голям скок в развитието на Барни Ръбъл“, написа по-рано днес в социалните мрежи Арман Бабикян от т.н. "отровно трио".

Котрапротестът
За трета поредна вечер пред НДК се събират граждани, които осъждат действията на блокиралите възлови места в София и настояват за импийчмънт на президента Румен Радев, когото наричат „разединител на нацията“. Сред демонстрантите се чуват разнопосочни коментари относно подадената оставка от правосъдния министър Данаил Кирилов.


Изразени бяха гласове в негова подкрепа: „Не трябваше да я подава. По този начин те непрекъснато... Кой не освободиха? Горанов? Предишния министър на вътрешните работи? Сега правосъдният! Това са оставки под натиск и нищо друго“.

Демонстрация пред испанското посолство
Демонстрация се проведе пред посолството на Испания в София. Движението "Заедно за промяна" на политиците Александър Томов и Настимир Ананиев настоява за яснота около разследването на властите в Мадрид за произхода на парите, с които е придобит имот в Барселона, съобщи БНР.

За същия имот преди време излязоха информации, които впоследствие бяха опровергани, че е притежание на близки до премиера Бойко Борисов. Гражданите призоваха испанския посланик да изясни произхода на парите, както и дали са придобити в резултат на престъпна дейност.

И твърдят, че част парите, с които са придобити имоти в Барселона, са придобити от престъпления. „Задаваме въпрос на испанската държава дали те толерират и подпомагат корупцията. Считаме, че на върха на корупцията в България е министър-председателят Бойко Борисов и смятаме, че е абсурдно най-бедната държава в Европа, от нейния бюджет, от нейните пари, от нейните бизнесмени парите да бъдат изпирани в испанската държава, която е сериозна и демократична. Жалко е, че други държави и други служби трябва да ни решават проблемите и затова сме тук да призовем още веднъж за активни действия“, заяви един от организаторите на протеста Димитър Митев.

#Министерски съвет #протест #Борисов #Барселона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »