Тити сензационно обяви кой е дал заема на Левски! Павел Колев каза докога ще е в клуба

Тити сензационно обяви кой е дал заема на Левски! Павел Колев каза докога ще е в клуба
A A+ A++ A

Вторият по сила акционер в Левски Тити Папазов направи сензационно разкритие относно малката фирма, която в началото на месеца спаси Левски със заем, за да бъдат платени заплати играчите. От думите му стана ясно, че това е негова фирма и обясни, какво се е случило с лихвата по кредита.

„На 28 март 2014 г. давам на Тодор Батков 186 000 лева, за да бъде спасен лиценза на Левски. 14 май 2014 г. съм в офиса на Батков, обажда се Елин Топузаков (треньор на отбора към тогавашния момент). Предстои пътуване до Ловеч в последен кръг, но отборът отказва да пътува, тъй като не е получавал заплати. Дойдох на стадиона и в стаята на администратора Райко събрах Елин, Валери Божинов, Веселин Минев и Станислав Ангелов и обещах, че до 23 май те ще получат заплатите си. Заложих мои акции в партньорство с Румен Чандъров, тъй като не прецених, че клубът няма право да празнува юбилей, когато играчите не са получавали заплати“, обяви Тити Папазов.

„На 3 август 2020 г. лично от моята фирма дадох заема, тъй като смятах, че така е правилно. Защото момчетата бяха получили само по една заплата от февруари насам. Направих го, понеже знаех, че до десетина дни ще дойдат парите от трансфера на Иван Горанов, но няма време за изчакване да мине този период. Понеже сме прозрачни, трябваше да кажем кой е дал парите, за да е доволен Степан Хиндлян. Не исках да се разкрива името ми, за да не стават проблеми в семейството ми. Бях обещал на съпругата ми, че няма да наливам пари във футбола, така както го правя в баскетбола, тъй като става дума за различни пропорции. 443 000 лева само за последните три години съм дал в баскетбола. За 26 години в спорта съм участвал в ситуации, в които съм спасявал съблекалнята си", допълни баскетболният треньор.

„Относно лихвата, с която се спекулира. За успокоение на тези, които ме правят лихвар, сумата от 333 лева, генерирана за дните на заема, е върната с акт за дарение. За всичко може да ме обвинят, но във финансово отношение, но е и да твърдят, че съм лихвар“, обясни Папазов.

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев пък коментира горещата тема, свързана с неговата оставка. Той посочи и датата, до която е обвързан с клуба. Колев обяви и една цел, по която се работи до края на годината.

„Не си спомням точната дата – края на април или май беше, когато пред „Дарик Радио“ обявих, че с треньорския щаб обмисляме оставки. Анонсирах, че това ще стане при смяна на собствеността. Най-нормалното е новият собственик да сформира собствен екип. Поканен бях от Спас Русев, а после бях и при Васил Божков. Сега пак съм тук. Собственикът решава. На практика тогава използвах всички лостове, за да има нормални приходи клуба. Първото нещо, което направих след като мина Общото събрание. На първото заседание на Надзорния съвет влязох и си подадох оставката и членовете могат да го потвърдят. Изтъкнах, че те имат право да изберат нов изпълнителен директор. Представител съм на старото управление и чувствах умора. Липсата на перспектива в клуба ме тревожеше, защото не можех да помогна. Не успях да осигуря финансиране за Левски. Разбрахме се с НС да остана до 31 декември. Изразих несъгласие с поведението на Тити, че не трябва да се държи така, както го направи в един диспут за екипировката. Казах, че това ще отблъсне хората. Сметнах, че трябва да остана до 31 декември, тъй като всичко, което съм научил спортно-технически е от Наско Сираков. Мога да го нарека приятел. Имам морален дълг и към клуба. В ситуация, в която нося отговорност, да се опитам с каквото мога да помогна с търсенето на нови спонсори. Това е историята с моята оставка. Не е коментирана в клуба в нито един момент. Казал съм, че хората в първо ще научат от мен, ако има оставка, а едва след това ще се появи в медиите.“, каза Колев.

„Предстои реализирането на голям и важен дългосрочен проект. Възстановяването на членските карти. Надявам се през следващата седмица да говорим в детайли. Предстои дискусия и с представителите на феновете, тъй като главният акционер се ангажира с тяхно представителство в управлението на клуба. Това е една от най-важните задачи, за да направим тази услуга да е достъпна за всеки левскар. Това е най-важната работа, която предстои до края на годината. Това не изключва всекидневната борба, която водим и стабилизирането на тима. Инициираме отварянето на страница в интернет, която да генерира идеи за развитието на Левски през следващите години. Обсъждали сме идеята с феновете и те приемат инициативата. Ще преценим кои от тях може да сбъднем от настоящия си момент на развитие и кои ще останат в бъдеще“, допълни изпълнителният директор.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »