Борисов: Корупция в България? Вижте метрото!

Борисов: Корупция в България? Вижте метрото!
МС
A A+ A++ A

От днес пускаме в движение третия лъч на метрото. Трасето от булевард „Владимир Вазов“ до „Красно село“ е 8 километра. По него са изградени 8 нови, модерни и красиви станции, на които са поставени и стъклени прегради срещу инциденти, които ще разделят пероните и влака. С огромни инвестиции само за 11 години дължината на метрото се увеличи с близо 40 км. Нашето метро е най-красивото и най-евтиното в Европа.

Това написа в профила си в социалната мрежа премиерът Бойко Борисов, който днес провежда правителствено заседание онлайн, предаде БГНЕС.

Цял подземен град и лесна връзка между всички точки на София. Строим еднакво качествено както в Европа, но за много по-ниска цена. Затова като някой ми заговори за корупция в България – аз му показвам метрото, казва още Борисов, който разговаря с кмета на София Йорданка Фандъкова чрез видеоконферентна връзка преди официалния старт на третия лъч на подземната железница.

Това бе най-трудната отсечка на подземната железопътна линия в столицата. По сложни терени се строят и Южната дъга на София, магистралите “Хемус”, “Струма” и “Европа” и газопроводите. Но ние няма да се откажем. Защото нашата сила е в действията. Останалите могат само да говорят. Затова преди нас имаше само 10 км метро и магистрала до Правец. Призовавам всички да пазят и ценят новата придобивка, защото тя не е даденост, казва още Борисов. 



#Бойко Борисов #корупция #метро #магистрали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »