Глас от НФСБ: Радев е разединител, ако му увеличат правомощията ще се лее кръв

Глас от НФСБ: Радев е разединител, ако му увеличат правомощията ще се лее кръв
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев е разединител на нацията. Затова за нас е неприемливо увеличаването правомощията на президента. Представете си, че ако следващият държавен глава има власт и е с манталитета на Радев! Какво ще се случи – гражданска война ли? Ще се лее кръв тогава. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия заместник-председателят на НФСБ Валентин Касабов.

„В продължение на години, чувахме „искаме Велико народно събрание“ от различни страни – от президента, Мая Манолова, разни маргинални партии и дребни политици. Когато казахме „Да, ще има и започваме процедура“, всички скочиха и започнаха да повтарят, че не щат. Тогава какво искат – Корана ли?“, попита той.

„Хората на улицата искали оставка, а след това какво ще стане? Кой ще дойде след изборите? Какво се случва в държавата? Имаме един президент, който се губи в миналото. Все още не е загърбил старото тоталитарно мислене. Представя си, че държавата е казарма. Вдигнал е вместо националния флаг, знамето на черепа и костите. Кой е Черепа е ясно, а костите са това, което ще се случи, ако властта попадне в ръцете му“, коментира депутатът.

„Радев дръзна да тръгне срещу светиите на българския народ – Левски и героите на Шипка. Той не е опонент на управляващите, а е някакво голямо недоразумение“, добави той.

„Президентът трябва да се изказва мъдро, но има негативизъм и настройване на отделни групи една срещу друга. Целта е хаос“, заяви Касабов. 

„Тълпата нападна на улицата майка с две деца. Да сте чули президентът или Мая Манолова да кажат нещо? Тя говореше за компоти. Коя е мярката – да насилваме майка с две деца ли? Това не е народът. Това са 300 човека, от които повечето са платени. Господарят е в Дубай. Оттам се плаща и се прави цирк“, добави той.

„На майките от „Системата ни убива“ преди година се даваха по 100-150 лева на вечер. Това е доказано, но медиите мълчаха. Протестът тогава започна, когато Валери Симеонов предложи промените в Закона за хазарта“, припомни народният представител.

„Президентът не е на мястото си. Диалог няма, има размахване на юмруци. Страшното е когато тълпата се взема за глутница“, добави той.

„100-200 човека не могат да ограничават правата на останалите граждани, нямат право да ограничават майки с деца. Те изкараха ковчези и бесилки. Утре ще започват да разстрелват ли?“, попита Касабов. 

„Крайно време е да се върне реда. Сега ще се върнат работещите и мислещите хора от почивка. Те ще водят децата си на детска градина или на училище. Ще ги спрат няколко души ли по т.нар. барикади?“, добави той.

„Има време до изборите. Доста закони трябва да се приемат. Единият от тях е за пенсиите. Нужно е вдигане на пенсиите, актуализация на старите. Повишихме пенсиите два пъти, но ние сме малки партньори и въпреки всичко направихме всичко, което е по силите ни“, заяви заместник-председателят на НФСБ.

„Ние сме против мажоритарния елемент в изборите. Това ощетява малките партии. Представителството се променя“, добави той.

Според него броят на депутатите трябва да бъде намален, но не на 120. 

„За всяко престъпление трябва да има наказание, както е в САЩ. Това, което се случи през 30-годишния години преход, е страшно. Ограбиха труда на българите. Не трябва да има давност“, каза още Валентин Касабов. 

#НФСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"