Доживотен затвор за убийцата на сестрата на Илия Павлов

Доживотен затвор за убийцата на сестрата на Илия Павлов
На доживотен затвор бе осъдена рускинята Наталия Уилсън, след като призна, че е убила сестрата на покойния бизнесмен Илия Павлов – Славка Найденова, и 8-годишния й син Пол. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На доживотен затвор бе осъдена рускинята Наталия Уилсън, след като призна, че е убила сестрата на покойния бизнесмен Илия Павлов – Славка Найденова, и 8-годишния й син Пол.

Наталия Уилсън е признала във вторник пред съда, че е убила 41-годишната Славка и сина й - Пол Уилсън, предаде вестник „24 часа", цитирайки АП.

Във Вирджиния подобно престъпление се наказва или със смърт, или с доживотен затвор без право на обжалване, обясни прокурорът на Принс Уилям Каунти Пол Еберт.

Наталия Уилсън получи две последователни доживотни присъди.

Според документите на съда през февруари 2010 г. Славка Найденова е намерена убита в дома си в град Дейл, щата Вирджиния, с повече от 50 удара с нож, а гърлото на детето било прерязано.

48-годишната Наталия Уилсън, която е рускиня, извършила престъплението от ревност към съпруга си Лестър Уилсън, който преди това бил женен за българката и имал син от нея.

Наталия Уилсън не можела да се примири с добрите отношения между двамата бивши съпрузи. Малкият Пол загинал, защото опитал да се притече на помощ на майка си.

По-рано тази година адвокатите на убийцата твърдяха, че признанията й по време на следствието са били получени под натиск след 22-часови разпити в полицията и не трябва да бъдат взети под внимание, но съдът разпореди, че те могат да бъдат използвани в процеса.

След произнасянето на присъдата прокурорът Пол Еберт обясни, че Лестър Уилсън е помолил обвинението да не иска смъртна присъда. Такава присъда трудно можела да се постигне, тъй като много от съдебните заседатели не били склонни да дадат на жена най-строгото наказание.

АП припомня, че случаят с двойното убийството е привлякъл международно медийно внимание, тъй като Славка Найденова е сестра на милиардера Илия Павлов, показно разстрелян в родината си през 2003 г.

Славка и детето й бяха погребани в България, в софийското село Мировяне.

#Славка Найденова #Наталия Уилсън #Илия Павлов #убийство #двойно убийство #доживотен затвор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници