„Титан“ чисти ЦСКА от дългове и го продава за 14 млн. лв.

„Титан“ чисти ЦСКА от дългове и го продава за 14 млн. лв.
Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков (вляво) и собственици Димитър Борисов (в средата) и Иво Иванов (вдясно) гледат контролата на тима с „Локомотив“ Пловдив. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Собствениците на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов обявиха, че започват да погасяват всички задължения на клуба.

Когато клубът е „напълно чист", което според собствениците ще стане в края на октомври, „Титан" възнамерява да продаде ЦСКА за 14 млн. лв., предаде „Дневник".

Димитър Борисов добави, че тази сума може да се включи в план за разсрочено плащане „до 2016, 2017, 2018 г.".

„Никой друг не ни е търсил за акциите на ЦСКА освен „ЦСКА Възраждане"," информира още Димитър Борисов и допълни, че няма как да е търсен умишлен фалит на ЦСКА, защото клубът е тяхна собственост.

„Така и така ние сме собственици и не можем да оставим отбора в безтегловно състояние. Все пак ние имаме някакви отговорности към този отбор. Това, което дължим на футболистите, ще започнем да го погасяваме. В понеделник-вторник трябва да е изчистено," обеща Димитър Борисов, след като заедно с Иво Иванов се срещнаха с играчите.

Част от играчите имат да получават по няколко заплати и това е предизвикало недоволството им.

„Казвам ви, че в момента ние - „Титан", започваме да изчистваме всички задължения. Това трябва да стане през септември-октомври и аз мисля, че към края на октомври-ноември отборът ще бъде изцяло чист от задължения и ние пак продаваме отбора. Ние обявяваме, че продаваме отбора между 14 млн. лева и чист, без грам задължения. Това ще стане до края на октомври – да няма отборът грам задължение, да няма нито едно дело. Евентуално, който иска да го купи, да дойде, да го вземе на нулата и да няма някакви дела-мела, Митал, такива някакви смешни работи. Но това не ми се коментира," добави единият от собствениците.

Димитър Борисов не очаква да има проблеми с лиценза на ЦСКА.

„Ние сме под постоянен тригодишен мониторинг от УЕФА, като всяка година има по четири проверки. Предишната беше през май, когато пак се говореше, че ще ни вземат лиценза. Не ни го взеха. Сега пак се говори. Следващата проверка ще е през декември," обясни той.

Желаещите да купят ЦСКА инвеститори, обединени в „ЦСКА Възраждане" заявиха, че в момента клубът има около 54 млн. лева дългове, от които 41 млн. са към „Титан".

Собствениците на клуба са готови да ги опростят и така за погасяване остават малко над 13 млн. лева.

Димитър Борисов обясни, че до края на октомври трябва да се изчистят 6 млн. лева.

„Това е без дълга към Жеваго (Константин Жеваго, близо 1 млн. лв.). Но ние ще изчистим и Жеваго, за да не може да има блокировка върху акциите," увери Димитър Борисов.

Изпълнителният директор на „ЦСКА Възраждане" Красимир Георгиев заяви, че делата, които са заведени срещу клуба, са между 50 и 80 и от тях клубът може да загуби до 10 млн. лева.

Освен това има и дело от три групи, свързани с предишния собственик Прамод Митал, за 7,5 млн. евро. Тврденията на „Титан" са противоположни.

„Ние съдим Митал за 8,5 млн. евро. Минали сме две инстанции. Остава последната. Не те нас, а ние тях. Нали, трябва да се внимава кой кого. Защото вчера (сряда) чух, че все нас съдели, а аз ви казвам – ние тях. Което е много важно. Няма как да си купил клуба за 11 млн. евро от Митал и да му дължиш пак пари. Защото ние тогава придобихме 100% от акциите," категоричен бе Димитър Борисов, а Иво Иванов добави, че делата са общо 22-23.

„Най-старото дело е за Стойко Сакалиев. В момента то е на фаза, да речем, примерно, около 30 хил. евро. Това е футболист, който мисля, че е бил по времето на Васил Божков в ЦСКА. Имаме такива дела, които ги водим, като материалният интерес в момента не надвишава повече от 1,5 млн. лева. Това са всичките дела на ЦСКА," посочи Иво Иванов.

В спортно-технически план няма да се правят никакви промени. Стойчо Младенов остава треньор, а на постовете си ще продължат да бъдат изпълнителният директор Венцислав Живков и спортният директор Рудолфо Ваноли.

#ЦСКА #Димитър Борисов #Иво Иванов #„Титан" #Константин Жеваго #Прамод Митал #акции #Стойко Сакалиев #Стойчо Младенов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници