Пожар едва не предизвика взрив на метан в Старозагорско

Пожар едва не предизвика взрив на метан в Старозагорско
Пожар в старозагорското село Ястребово запали импровизирано сметище. Изгорелите найлонови торбички и пластмасови отпадъци обгазиха селото със задушлив дим. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Единият от двата пожара, разразили се от двете страни на международния път Русе – Свиленград в старозагорското село Ястребово, едва не предизвика експлозия на метанова инсталация, но и двете стихии вече са локализирани.

Огънят изпепели няколко селскостопански постройки и десетки декари сухи треви и храсти, но по-сериозни щети бяха предотвратени, предаде БГНЕС.

Единият от пожарите, след като премина през селскостопански постройки, достигна оградата на цех за преработка на зеленчуци, където преминава инсталация на метан газ за нуждите на цеха.

В непосредствена близост до пожара се намира и метано хранилището, в което има около 100 бутилки, пълни с газ – метан.

Областният управител на Стара Загора Недялко Недялков подал сигнал до КАТ да затворят пътя поради опасност от взрив на метана и заради силното задимяване в района.

За няколко часа бе затворен международният път Русе - Свиленград на територията на селото.

След струпване на всички сили на пожарната бе предотвратен взрив на метана. На място бе дошъл и екип на Гражданска защита. Общо 4 противопожарни екипа потушаваха двата пожара в селото.

Другият пожар, който избухна по-рано в село Ястребово, бе навлязъл в част от дворовете на къщите в покрайнините на село Ястребово.

Освен пожарникари и десетки доброволци с кофи, бутилки с вода и маркучи спасяваха къщите си.

Пожарникарите са успели вече да предпазят къщите на хората и засега за тях няма опасност.

Горя и част от импровизираното сметище на селото, където има много найлонови торбички и пластмасови отпадъци. Заради това в селото има все още задушлив дим. На мястото на пожарите остават да дежурят екипи на пожарната.

#Ястребово #метан #пожар #Недялко Недялков #Русе #Свиленград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници