СЗО: Балканите са станали огнище на коронавируса

СЗО: Балканите са станали огнище на коронавируса
Pixabay
A A+ A++ A

Световната здравна организация следи внимателно ситуацията с коронавируса на Балканите. СЗО смята, че районът е станал през лятото един вид субрегионално огнище. Организацията се готви за есенния сезон, предаде БНТ.

"Трябва да сме сигурни, че приемаме правилните здравни мерки, за да осигурим безопасно връщане в училищата, справяне със сезонния грип и с нарасналия риск за по-възрастните", каза регионалният директор за Европа на СЗО Ханс Клуге.

Германия обяви хърватските райони Шибеник-Книн и Сплит-Далмация за рискови зони за коронавирус, а Великобритания включи Хърватия в рисковия си списък.

Междувременно стана ясно, че 217 са новите случаи на коронавирус в Гърция за изминалото денонощие. 16 от тях са регистрирани на граничните КПП-та.

От утре туристите в някои гръцки курорти ще бъдат посрещнати с нови ограничителни мерки. Маските стават задължителни на особено посещавания от българи Халкидически полуостров.

От 6 сутринта на 21 август всички посетители на Халкидики и остров Миконос ще носят задължително маски на открити и закрити места. Празненствата са забранени, събиранията на хора се ограничават до 9 души и не повече от четирима ще могат да сядат на една маса.

Рестрикциите са до 31-ви август

Непрестанните ограничения очевидно не се отразяват на туризма в Гърция или поне на някои места.

"Туристическият поток не се промени. На острова има много хора, особено през първите две седмици на август, но и след новите мерки", каза кметът на остров Егина Йоанис Зорбас.



#Балкани #СЗО #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »