Навални продължава да е в тежко състояние в реанимация

Навални продължава да е в тежко състояние в реанимация
YouTube
A A+ A++ A

Алексей Навални - най-големият критик на руския президент е в кома. Според говорителката му той е бил отровен. Навални е изгубил съзнание в самолета от Томск за Москва и се наложило спешно приземяване. Сега основателят на руския Фонд за разследване на корупцията е в реанимацията в Омск, предаде БНТ. От Кремъл пожелаха на Навални бързо възстановяване.

44-годишният Навални е в тежко състояние. От часове лекарите в Омск се опитват да го върнат в съзнание.

"Състоянието му е тежко. Сега е на изкуствено дишане", каза Анатоли Калиниченко, зам.директор на Спешна помощ в Омск.

Предишните дни Навални бил в Сибир, събирал данни за ново разследване срещу членове на управляващата партия в Новосибирск. Днес той трябвало да се върне в Москва. В самолета, обаче, се почуствал зле. Пътник разказва, че в началото на полета Навални отишъл до тоалетна, но не се върнал. Когато го изнасяли, той крещял от болка.

Алексей беше отровен, написа в Туитър неговата говорителка:

"Предполагаме, че са отровили Алексей с нещо сложено в чая. Това е единственото, което той е пил от сутринта. Лекарите казват, че токсинът най-бързо прониква чрез гореща напитка".

Чаят Навални изпил преди полета - на летището в Томск.

"На този етап не можем да кажем със сигурност, че причината е отравяне. Но отравянето се смята за една от причините за влошаването на неговото състояние", уточнява Анатоли Калиниченко.

Говорителят на Кремъл коментира, че отравянето трябва да бъде потвърдено от лабораторни тестове.

Въпреки, че границите са затворени, много наши граждани пътуват в чужбина за лечение. Ако има запитване до Кремъл или до Здравното министерство за лечение в чужбина, ние сме готови спешно да разгледаме това искане“, казва Песков.

Говорителката на Навални припомни, че това не е първият подобен случай. Той е бил отровен преди години, докато бил в център за задържане. Говорителката отказа да даде подробности за данните, които са събрани в Сибир.

#Алексей Навални #кома #тежко състояние #реанимация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »