Цветанов проверява търговете за дървен материал

Цветанов проверява търговете за дървен материал
Преди дни министърът на земеделието Мирослав Найденов обяви, че с 10% или 500 000 кубика дървесина повече ще добиват вече държавните горски предприятия в страната. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Криминалната полиция ще проверява търговете с дървен материал и участниците в тях, съобщи премиерът Бойко Борисов.

„Разпоредил съм на Цветан Цветанов чрез Криминална полиция да проверява всички търгове и фирмите-участници в тях, като се следи какви са доставните цени и по какъв начин купуват дървения материал," заяви министър-председателят, цитиран от БТА.

По думите му, всяка надбавка, получена по корупционен начин, ще бъде ликвидирана.

Според премиера проблемът сега е, че в Гърция цените на дървата за огрев са от 100 до 130 евро на кубичен метър, вследствие на което българските фирми-прекупвачи повишават цените и у нас.

„Фирмите-посредници, които толкова много „пискаха" срещу закона, сега всъщност вдигат цените и се оправдават, че това е пазарна икономика," посочи Бойко Борисов.

Той е разпоредил във всички държавни горски стопанства в страната камионите, които превозват от гората дърветата, да ги докарват на достъпни за хората места.

„Всички семейства, които не ги мързи и не искат да плащат високите цени на складовете, могат да отидат и от там да си претоварят на цена 36 лв. за кубик. Който иска, може да отиде, да се съберат 2-3 семейства, да вземат каруца или камион и да си натоварят дърва, както навсякъде в селата се правеше преди години," предложи Бойко Борисов.

Според него 25% от добива на дървесина за огрев е от държавните предприятия.

Преди дни министърът на земеделието Мирослав Найденов обяви, че с 10% или 500 000 кубика дървесина повече ще добиват вече държавните горски предприятия в страната.

Цената на дървата за огрев ще падне значително, увери тогава той.

#Бойко Борисов #Цветан Цветанов #Криминална полиция #търг #Мирослав Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »