Италия арестува „опасен български престъпник“

Италия арестува „опасен български престъпник“
36-годишния Васил Костов, който е осъден на 25 години затвор в България, е бил арестуван в Сан Северо, Италия, предаде електронното издание „Фоджа тудей". Снимка: ЕПА/БГНЕС, ахив
A A+ A++ A

Опасен български престъпник и беглец от правосъдието беше арестуван в Италия, предаде електронното издание „Фоджа тудей".

Според медията става дума за 36-годишния Васил Костов, който е осъден на 25 години затвор в България, предаде БТА.

Той бил задържан в сряда в град Сан Северо, докато бил в автомобил „Пежо" в компанията на двама лични охранители.

Васил Костов носел фалшиви документи и по време на ареста заявил: „По-добре да изкарам 10 години в затвор в Италия, отколкото дори една година в български затвор."

Българинът се укривал от правосъдието от поне една година. През тези дванайсет месеца се придвижвал от град на град в Италия и следите му непрекъснато се губели. Освен с фалшиви документи, престъпникът се придвижвал винаги и с двама сънародници, които му служели за охранители и които го придружавали в момента на ареста му.

В последно време престъпникът се укривал в областта Емилия Романя и в провинция Фоджа, където от юли насам е пребивавал в градовете Манфредония, Фоджа и Сан Северо.

Васил Костов е издирван с международна заповед заради арест за трафик на хора. В операцията по залавянето му участвали полицаи от Манфредония и от Сан Северо.

Васил Костов заедно с други членове на семейството си набирал млади жени, които принуждавал да проституират. Сега се води разследване дали българинът не е замесен в други престъпления на италианска територия.

#Италия #Васил Костов #арест #трафик на хора #затвор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници