Софийската градска прокуратура разследва смъртта на абитуриент от Велико Търново с Covid-19

Софийската градска прокуратура разследва смъртта на абитуриент от Велико Търново с Covid-19
A A+ A++ A

Софийската градска прокуратура поема разследването за смъртта на 19-годишния абитуриент от Велико Търново, лекуван от коронавирусна инфекция в Многопрофилната болница "Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Разследването е по текста от Наказателния кодекс за причиняване на смърт поради незнание или немърливо изпълнение на служебните задължения.

19-годишният Христо Денев почина на 31 август след 18-дневно болнично лечение. Съмнение, че смъртта е резултат от лекарска грешка, изрази баща му Иван Денев. Проверка започна Медицинският надзор, директорът на болницата д-р Стефан Филев се закани да съди бащата за уронване на престижа на лечебното заведение.

Разследването по делото ще се извършва от следовател от следствения отдел при Софийска градска прокуратура. 

Предстоят множество процесуално-следствени действия за изясняване на обстоятелствата по случая и най-вече да се установи дали са налице допуснати от страна на медицински лица пропуски и грешки при лечението на пациента, които евентуално да са в пряка причинно-следствена връзка с настъпилата смърт на младежа. 

Заради значителната правна сложност на делото и необходимостта от предприемане на мерки за осигуряване на своевременно и законосъобразно извършване и приключване на разследването е сформиран екип от прокурори от Софийска градска прокуратура, които да работят по него, съобщават от държавното обвинение. 

 

#коронавирус #момче #Велико Търново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »